Mekarguider: Vita sidoblinkers

Av Kalle Söderman

Denna guide riktar sig till de som har en Colt, Lancer eller Galant från 89-92 och vill byta ut sina oranga skärmblinkers mot ett par vita.

Eclipsen 90-94 har samma blinkers men får inte plats med adaptern som jag gjorde (monteringsdjupet ca 1 cm för litet). Är man lite påhittig så löser man det utan problem!


Tidsåtgång: Max ½ timme


Verktyg och annat som behövs

  • Vita blinkers till SAAB 9000 (kan köpas på Mekonomen eller Hova)
  • Oranga glödlampor
  • Kniv eller fil
  • Tång
  • Tejp eller lim


Eftersom skärmblinkersen till SAAB inte passar direkt på Mitsubishi så måste vi göra två modifikationer. Den ena är att göra en "adapter" så att man kan använda sig av bilens sladd och kopplingsmanick. Ta bort dina gamla oranga skärmblinkers. De lossas genom att dra och lirka lite. Koppla bort sladden och ta bort blinkersen. Ta ut delen som själva lampan sitter i och ta även bort glödlampan. Där glödlampan satt ska vi nu föra in SAAB blinkersens anslutningar. För att de ska gå in i varandra så måste vi göra lite ändringar på SAAB blinkersen.
Ta kniven och skär bort plasten som klär de två runda kopparstiften. Skär bort all plast ner till den punkt där plasten förbinder de båda koppar stiften. Sen så tar du tången och klämmer till stiften så att de går ner i originallamphållaren. Se till att de sitter fast i varandra någurlunda ordentligt! För att undvika att de åker i sär kan man tejpa runt dem. Om man inte bryr sig om sina gamla blinkers kan man ta och limma ihop dem.

Nu är det bara en sak till du måste göra innan du kan njuta av dina nya vita blinkers. För att blinkersen ska passa in i originalhålet så måste man ta bort en liten del av kanten på blinkersen (se bild 3) prova att ta bort lite i taget så du inte tar bort för mycket!!! Det ska vara lite svårt att trycka dit den, annars kommer den sitta för löst!
Klart!Kommentarer: Skär bara bort lite i taget! De måste sitta rätt hårt eftersom blinkersen endast har kontakt med karossen i 2 av 4 ändar


Lycka till!